Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ou812's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Riverside,ca
    Posts
    6,253
    +1
    203

    Low Voltage 2007 GTX limited issue

    Scratching my head on this one. My buddy's GTX had a low voltage problem last year so I replaced the rectifier with a known good one and the problem was solved. Well, till recently.. The issue is back so he replaced the rectifier with an aftermarket one and that didn't solve the problem. I did the tests as per shop manual and all are good. The battery is 12.46 volts and when starting the ski it drops to 12.06, at 5k rpm it drops to 11.36 so there's no voltage getting to the battery obviously. I did the fuse block test and i'm getting 25 to 26 volts @ 3500 rpm at the "battery charge" pins. So, the voltage and continuity are good all the way to the fuse block so that leaves the cable to battery as suspect. There's no corrosion on the terminals.
    Any Ideas?


  2. #2
    SARTYSRNR's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    n.s., canada
    Posts
    91
    +1
    5
    Just had this same thing on an 08 gtx,both wires ..main power and the charge wire where cooked from the fuse pins to the solenoid terminal.Just like a rusty dust inside. I would swap them both if i was you at the same time.

  3. +1 by:


  4. #3
    ou812's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Riverside,ca
    Posts
    6,253
    +1
    203
    Thanks!

  5. #4
    ou812's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Riverside,ca
    Posts
    6,253
    +1
    203
    Welp, there ya go! Both wires corroded through under the insulation. Thanks for the heads up!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	20150818_135643.jpg 
Views:	93 
Size:	73.9 KB 
ID:	368402  

  6. #5
    mike9812121298's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Seattle
    Posts
    339
    +1
    6
    Damn electrical problems can be a pain
    Last edited by mike9812121298; 09-04-2015 at 06:54 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2007 gtx limited what is the limiter set at ?
    By homebrew in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 02-02-2009, 08:53 PM
  2. 2007 gtx limited pics???
    By codymouse54321 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 01-14-2009, 04:09 PM
  3. 2007 GTX limited problems ...
    By RX951 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 67
    Last Post: 03-31-2008, 07:40 PM
  4. 2007 GTX Limited
    By Paulz01 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 02-19-2008, 05:30 PM
  5. 2007 GTX-Limited electrical problems
    By Blue Thunder in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 02-18-2008, 08:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •