Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Gp1300R Steering Sensor Problem

    Hey guys. Ive been having some problems lately with my 2003 GP1300R.... When im in the lake / bay in light chop I have no issues whatsoever. However, when I take it out to the inlet or ocean and hit some rollers or jump wakes i immediately get the check engine warning beeps with code "55" which is "steering sensor"..... Ill shut it down then re start it and all will be fine again until I come off my next wave / wake. Anyone have any input on this or experience this before? Ive checked the steering sensor wires and have disconnected and reconnected but still get the same thing.

    Thanks in advance for any help!


  2. #2

  3. #3
    big john's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Cocoa Beach, Florida, United States
    Posts
    3,395
    +1
    599
    unplug it and see if it runs, if it doesn't set a code, run it useless sensors to start with

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. GP1300R Steering Sensor Comparison 2003-2005 / 2006-2007
    By RX951 in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 27
    Last Post: 03-24-2016, 07:26 PM
  2. FX140 steering position sensor problem
    By Ewgo4it in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 05-12-2014, 09:52 PM
  3. Diagnosing GP1300R steering sensor and PV servo
    By strikeback03 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 05-30-2013, 08:46 PM
  4. R&D Steering System Problem
    By yardsale in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-18-2007, 07:01 AM
  5. GP1200R/GP1300R steering system...............
    By WATER WOODY in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 02-26-2006, 05:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •