Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    South Carolina, USA
    Posts
    211

    polaris sltx running on 2 cylinders but firing all 3 ???

    got a 99 sltx 1050, I know no history behind it, but heres the deal. cranked and ran on the trailer, took it to the lake and the ski would only turn 5500 on the water. starting checking things and found out that its running on 2 cylinders. I can remove the #1 plug wire and the engine makes no change, but the plug is firing, while out. put a new plug in and no change. all 3 cylinders at 125 +/- a few pounds compression. plug is wet when I remove it , so I must assume its fueling. can someone point me in a starting direction? what should be next? thanks


  2. #2

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    South Carolina, USA
    Posts
    211
    ok, got it fixed, sorta, upon carb inspection, found the screw that holds the jet block down backed out. I guess this was keeping the diaphragm from opening the needle valve completely, thus not allowing enough fuel for WOT. but now I have another problem, accelerator pump is not working. anybody know where I can get a rebuild kit or new diaphragm for the accel pump?

  3. #3

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    South Carolina, USA
    Posts
    211
    ok, all fixed now, thanks to the good information by folks on here. basically had to manually prime the accel pump and blow out and clean the brass nozzles on the carbs. thanks guys.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1996 Polaris SLTX runs and starts easily but has no power?
    By PWCGUYWI in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 01-10-2017, 08:37 PM
  2. Polaris SLXH runs on all 3 for a couple minutes then drops a cylinder
    By ATSAaron in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 08-15-2013, 02:18 AM
  3. 1999 Polaris 1200 running on 2 cylinders
    By jmhjgh in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 08-09-2012, 08:50 AM
  4. Replies: 6
    Last Post: 07-05-2012, 10:40 AM
  5. Polaris SL 750 Wont start but will run on 2 cyls but not 3?
    By ifixem in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 06-15-2012, 04:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •