Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    Polaris Slh 700 prop

    Good afternoon,

    Been a great year so far up until this past weekend. I run a 2000 polaris slh 700. I am new to the waverunner world and need some assistance. Was out on the bay this weekend and my ski just quit on me was unsure of what was going on. I got towed in and I havent got to look at the ski until today. Motor turns over powers up good. Did a little investigating and found metal shavings in front of the prop area ( see attached pictures) Never ran the ski aground just was running during low tide. Does anyone have any ideas as to what i could of done or what i need to fix this ? Could I of sucked something up and just not known? Or did i bend something ? Everything from the outside looks fine but obviously metal shavings is never a good thing to have. Any help is greatly appreciated!!




    Click image for larger version. 

Name:	IMG_0406.JPG 
Views:	40 
Size:	111.4 KB 
ID:	366015Click image for larger version. 

Name:	IMG_0407.jpg 
Views:	35 
Size:	102.5 KB 
ID:	366016


  2. #2
    MSX 150 guy lives on Mr. GP1800's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    17,539
    +1
    1,499
    The pump bearings probably failed and the pump needs to be rebuilt. Not a difficult or expensive job to do.

  3. #3
    Mr. Matrix thanks for your response, i will start looking for parts tomorrow to see what i can do thanks

  4. #4
    MSX 150 guy lives on Mr. GP1800's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    17,539
    +1
    1,499
    Pull the pump off and see whats going on before getting parts

  5. #5
    Will be pulling the pump off tonight as long As it doesn't give me to much of a hassle. Really new to working on skis an unfortunately no one works on Polaris waverunners around me in NJ anymore so guess it's time to figure it out

  6. #6
    So I pulled the pump off it seems ceased ? I am assuming I should be able to spin it by hand? There's metal shavings through out. Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	36 
Size:	94.6 KB 
ID:	366106

  7. #7

  8. #8

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. piston damage-98 polaris slh 700
    By timso in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 08-09-2010, 07:27 PM
  2. WTB Polaris slh-700 choke lever, possibly a seat
    By gvnitup in forum Polaris Classifieds
    Replies: 1
    Last Post: 05-13-2010, 08:18 AM
  3. Polaris SLH 700 Low RPMs and idle issues
    By polaris 700cc in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 21
    Last Post: 07-07-2009, 09:22 PM
  4. WTB: - - SEAT - - 2000 POLARIS SLH 700 Twin
    By MrRogue in forum Polaris Classifieds
    Replies: 3
    Last Post: 12-15-2008, 09:09 PM
  5. need help with polaris slh 700
    By holcomb21 in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 7
    Last Post: 06-08-2008, 03:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •