Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    rxpredviper's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    WPB
    Posts
    2,303
    +1
    66

    GTR from hell IBR PROBLEM

    guys i have a 2013 GTR with IBR problem dont go over 30 mph .after i pull key and restall all code go away ,after i go wot a happen again
    moduler error, stuff i replace and problem continues
    1) 3 different IBR and 1 new with update sofware
    2) new main harnes
    3 VTS button
    now you Know how pain in a butt this ski from hell ..proble continue any one have a idea wtf is going on ??????
    next am installing a gauge ..HELP


  2. #2
    race jase's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    auckland nz
    Posts
    541
    +1
    46
    Is your charging system working correct? is you battery charged?
    im seeing plenty of IBR issues coming through our shop and they battery related

  3. +1 by:


  4. #3
    rxpredviper's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    WPB
    Posts
    2,303
    +1
    66
    Rece jace I forgot to mention I did install a new battery but I haven't check my charging system yet ..
    Have you guys had any problem with gauge?

  5. #4
    Water4fire's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    New Braunfels TX.
    Posts
    10,377
    +1
    874
    I just tossed out what appeared top be a perfect working battery, but it would fall bellow the required amps for the IBR on start up and throw codes and limp mode. Replaced with a dry cell and it all went away. OLD battery went into my 07 and works perfect in a NON IBR ski.... Go figure.

  6. #5
    rxpredviper's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    WPB
    Posts
    2,303
    +1
    66
    Click image for larger version. 

Name:	0627151903a.jpg 
Views:	69 
Size:	52.0 KB 
ID:	363813Click image for larger version. 

Name:	0627151903.jpg 
Views:	64 
Size:	51.4 KB 
ID:	363814 these are the two codes that I'm getting

  7. #6
    rxpredviper's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    WPB
    Posts
    2,303
    +1
    66
    I did clean all my grounds connectors from battery to motor even did three ground cable in the block

  8. #7
    rxpredviper's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    WPB
    Posts
    2,303
    +1
    66
    Will cluster do this??

  9. #8
    rxpredviper's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    WPB
    Posts
    2,303
    +1
    66
    C2111 IBR ECM erratic RPM signalRPM signalreceived fromengine ECM notplausible.Check CPS sensor connection.....what does the crank position sensor has to do with ibr?????

  10. #9
    Sanfish's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    S/E Florida
    Posts
    2,540
    +1
    781
    I was just going to say CPS. I would swap crank position sensor with your friends ski, especially since its easy to do.

    The iBR is like a woman on PMS, logical thinking doesn't always work out. But when all works, its fun.

  11. +1 by:


  12. #10
    rxpredviper's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    WPB
    Posts
    2,303
    +1
    66
    Quote Originally Posted by Sanfish View Post
    I was just going to say CPS. I would swap crank position sensor with your friends ski, especially since its easy to do.

    The iBR is like a woman on PMS, logical thinking doesn't always work out. But when all works, its fun.
    lol.. i hope it is ..am ready to do a BBQ with the ski ..lol

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2010 GTX-is iBR Problems
    By Scarpa in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 12-02-2017, 02:24 AM
  2. GTR IBR problems only 8 hours on ski.
    By USC_GTR215 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 06-01-2012, 02:26 PM
  3. Viberation from hell.. 07 stx-15f
    By STX-15FER in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 13
    Last Post: 04-15-2009, 11:45 AM
  4. talk about a day from hell
    By troyzstang in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2008, 06:23 AM
  5. The Sea-Doo day from hell..............
    By SKR8PN in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 08-01-2005, 07:32 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •