Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    02 Virage TXI. Running rough from 2000 thru 3500 rpm

    Hi all, new to the forums here. I just bought an 02 txi that had been sitting for about 3 years. Good compression and ignition. Just replaced the fuel pump and filters in the fuel module. New plugs. Ski only has 52 hours on it and is in nice shape. It starts and idles. Seems to idle a little high to me. About 1100 rpms. Between roughly 2k and 3500 it runs real rough and just feels kinda boggy and the check engine light comes on. Below or above that and it runs great and no light. Any thoughts?


  2. #2
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    39,209
    +1
    1,720
    Welcome

    Make sure the correct NGK PZFR6H spark plugs are installed, no substitutes.

    I am on mobile so cannot type a lot.

    Search for info on checking the voltage on white/red wires. Must be checked without unplugging any injectors.

    I have a hunch the injector voltage is not stable in the 2000+ RPM range.

  3. #3
    Thanks, I will do a little research and check that out. if that is the case I guess its an emm problem

  4. #4
    Is the voltage supplied by the capacitor or from the emm? I haven't had a chance to check it yet, I'm just learning how this thing works.

    Thanks

  5. #5
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    39,209
    +1
    1,720
    Quote Originally Posted by 02txi View Post
    Is the voltage supplied by the capacitor or from the emm? I haven't had a chance to check it yet, I'm just learning how this thing works.

    Thanks
    The capacitor works with the EMM to control the injector voltage. Both components must be working properly. The capacitor is generally quite reliable, the EMM is the more common failure item.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FS - Parts Batwing Ride Plate - From 02 Virage TXI
    By ghostinstallations in forum Polaris Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 06-07-2013, 04:48 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 06-27-2011, 11:13 PM
  3. 2001 VIRAGE TXI- running lean
    By SMOKEWAGON in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 07-05-2007, 08:18 AM
  4. '02 Virage i - Runs Bad When Cold
    By sprint27c in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 10
    Last Post: 07-01-2007, 04:27 PM
  5. 02 Virage TXi Backfire
    By sammer77 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 06-07-2007, 04:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •