Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    hkss's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Germany Karlsruhe
    Posts
    614
    +1
    59

    First usable WOT logging today.

    After all mods and flashing my ski with a individual made for me VTECH tunefile,
    I do my first usable short WOT data logging today.
    Because the tunefile is scaled for me like stock and 34 timing max,
    Jonatan give the file a individual name: "VT11 34 Hkss normal mode"
    The basic file prior should be the VT11 8650 401 file.
    So it should be 34 timing? And rev I am not shure too

    I have this tunefile on my Maptuner device and flashed the ECU successfully,
    but I not see this file in my Maptuner account - I dont know why.
    I dont know if this matters.
    Cruise mode, ECO mode, Sport mode is all function perfect.
    Normal mode is now perfect too,- my daughter like it!

    But the AFR seems not so bad - I think.
    Later I must ask a friend for help with the MLVHD - maybe I have MLVHD not setup correct.

    Click image for larger version. 

Name:	WOT02.png 
Views:	89 
Size:	33.8 KB 
ID:	363396

    Click image for larger version. 

Name:	WOT02b.png 
Views:	121 
Size:	91.6 KB 
ID:	363397

    Click image for larger version. 

Name:	WOT02c.png 
Views:	98 
Size:	54.5 KB 
ID:	363398

    File

    I have setup:
    AFR
    Desired lambda
    Ecu power
    Engine temp
    Intake temp
    Pedal position
    Pressure
    Throttle
    Ignition angle cylinder 1
    Ignition angle cylinder 2
    Ignition angle cylinder 3
    Retard cyl1
    Retard cyl2
    Retard cyl3
    RPM


    My playground:
    Click image for larger version. 

Name:	AFRlogging.jpg 
Views:	82 
Size:	67.0 KB 
ID:	363399

    And because everybody like videos:


  2. #2
    looks like your only reving out to 8012 rpm leaving a lot on the table with all the mods you have...................

  3. #3
    imp0ster's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Palm Harbor, FL
    Posts
    5,055
    +1
    680
    that AFR is completely fine. I'd pull back in the the low to mid 14s at idle to save some fuel

  4. #4
    hkss's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Germany Karlsruhe
    Posts
    614
    +1
    59
    @Scantone - yes I think so too. hm...
    I have to do some runīs more.
    I want to verify this 34 timing max,- I requested.
    The logg show another value...
    and where is set the limiter in this tunefile - what rpm max.?
    Can I look inside with Mapeditor, without creating a new file?

  5. #5
    Quote Originally Posted by hkss View Post
    @Scantone - yes I think so too. hm...
    I have to do some runīs more.
    I want to verify this 34 timing max,- I requested. You would need to log I think Basic Ignition Angle
    The logg show another value...
    and where is set the limiter in this tunefile - what rpm max.? 8650 is your limiter its in the file name
    Can I look inside with Mapeditor, without creating a new file? You can look in the Mapeditor just click on the tune you are using then click edit tune then under ignition 1, ignition 2, ignition 3 you can see your max timing.
    Also it looks like you are not at max 34 since you have some spikes up to 38 I would say your probably around 36 or more

  6. #6
    hkss's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Germany Karlsruhe
    Posts
    614
    +1
    59
    Quote Originally Posted by scantone View Post
    Quote Originally Posted by hkss View Post
    @Scantone - yes I think so too. hm...
    I have to do some runīs more.
    I want to verify this 34 timing max,- I requested. You would need to log I think Basic Ignition Angle
    The logg show another value...
    and where is set the limiter in this tunefile - what rpm max.? 8650 is your limiter its in the file name
    Can I look inside with Mapeditor, without creating a new file? You can look in the Mapeditor just click on the tune you are using then click edit tune then under ignition 1, ignition 2, ignition 3 you can see your max timing.
    Also it looks like you are not at max 34 since you have some spikes up to 38 I would say your probably around 36 or more
    Thanks a lot. I am think so too. Jonatan must take a look again.
    He created the file "VT11 34 Hkss normal mode"
    And this file have not "8650" in the name,- it is only a suspicion because I know the old file name bevor Jonatan is scaling the file like stock
    I have to learn to edit with mapeditor by myself.
    But I want to wait till Jonatan have to verify his work

    maybe after the file is in my Maptuner account visible - and not only in the Maptuner device.

  7. #7
    I looked at the logs and it seems that you have a bit more ign then 34.
    But ecu dont retard so seems fine - but i can still reduce it a bit more.

    But at that igntion and afr (good) then your ski shoudl boost more and go faster.
    Did you check the pitch on that impeller so it was really a 15/20?
    Maybe you have a boost leak?

    Also check your gas "pedal" its only at 98 %

  8. #8
    hkss's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Germany Karlsruhe
    Posts
    614
    +1
    59
    Quote Originally Posted by VTECH.SE View Post
    I looked at the logs and it seems that you have a bit more ign then 34.
    But ecu dont retard so seems fine - but i can still reduce it a bit more.

    But at that igntion and afr (good) then your ski shoudl boost more and go faster.
    Did you check the pitch on that impeller so it was really a 15/20?
    Maybe you have a boost leak?

    Also check your gas "pedal" its only at 98 %
    Yes please, make it 34max. - sometimes I do not have 102 Octan gas.
    The impeller is checked from a race guy, he is well known.
    Boost leak - I will try to check. At a suspension ski not so easy.

    How can I check my gas pedal - you mean the physikal moving way?
    It is not a issue the tunefile can fix?

  9. #9
    boost junkie skidoochris's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Davison, Mi
    Posts
    4,653
    +1
    508
    your at 10psi (172kpa) @ 8000 rpm, doubt you have a leak
    you should be able to look at the timing table

  10. #10
    hkss's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Germany Karlsruhe
    Posts
    614
    +1
    59
    Quote Originally Posted by skidoochris View Post
    your at 10psi (172kpa) @ 8000 rpm, doubt you have a leak
    you should be able to look at the timing table
    All clamps seems to be very tight.
    It is possible that this dust cover is the reason of reduced air and pressure?
    I will do some test drive without.

    Click image for larger version. 

Name:	Staubschutz.jpg 
Views:	85 
Size:	140.1 KB 
ID:	363482Click image for larger version. 

Name:	Staubschutz02.jpg 
Views:	85 
Size:	182.5 KB 
ID:	363483

    Otherwise, I have to pull the moving deck
    and check at this spot

    Click image for larger version. 

Name:	Druckverlusteventuell.jpg 
Views:	86 
Size:	74.1 KB 
ID:	363484

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. first ride of rxpx today
    By tris in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 01-09-2011, 08:07 AM
  2. Picked up my first Ultra 150 project today!! Need some tips!
    By ktyamaha36 in forum Kawasaki Projects
    Replies: 12
    Last Post: 09-16-2010, 07:20 PM
  3. Impressions after First Ride today
    By 1 FAST VE in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 06-27-2005, 03:53 PM
  4. took the new rxp out for the first time today
    By mxl16 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 06-17-2005, 08:13 PM
  5. Took my first Spill today
    By Gforce in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 06-01-2005, 08:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •