Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Amityville, New York, United States
    Posts
    118

    08 rxt loss of Rpms then motor just died ?.????

    Was out cruising and the rpms went from 7600 to about 6200 was running a lil rough then it just died then my 12 volt low came on any body have a clue lol ?thanks


  2. #2
    SplishSplash's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Belle River Ont Canada
    Posts
    1,416
    +1
    133
    Check the basics first. Battery good, connections tight? Grounds good?
    Then super charger, remove intake and check for any play.
    Check intercooler for leaks, could have failed and engine ingested water
    Remove sparkplugs, crank it over and see if any water shoots out.
    Any fault codes?
    If battery good, does it crank? is the supercharger seized, are the pump bearings seized?
    Is the pump clear?

  3. #3

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Amityville, New York, United States
    Posts
    118
    Came home charged battery it starts but idols at like 2800 sounds really rough I shut it down didn't wanna break anything else lol I'm gonna play with it tomorrow lost the day light

  4. #4

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Amityville, New York, United States
    Posts
    118
    Ok my battery chargers says it's fully charged I have a volt meter installed it is at 12.6 when I put the key in the volt meter drops to 6.0 just when I put key in not even trying to start it

  5. #5

    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Northern VA
    Posts
    219
    +1
    19
    How old is the battery????

  6. #6

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Amityville, New York, United States
    Posts
    118
    2 years old I also have a stereo hooked up but it only goes on when the machine is running

  7. #7

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Amityville, New York, United States
    Posts
    118
    Quote Originally Posted by smoked134134 View Post
    2 years old I also have a stereo hooked up but it only goes on when the machine is running
    Ok I put a second good battery in and I plug in the key the gauge goes on but I get no beep beep and it won't turn over ??

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of rpms
    By rxp05 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 07-07-2007, 01:18 AM
  2. Loss Of Rpm's
    By bling_bling_420 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 08-01-2006, 08:41 AM
  3. Loss of RPMS! Help
    By Chrisrokc in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 06-06-2006, 06:04 PM
  4. Skat Trak SS wear ring/double bearing pump mod loss of rpms
    By Enufpwr in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 06-29-2005, 08:11 PM
  5. Jerry - Loss of rpm - loss of speed
    By RXPDAVID in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 06-13-2005, 03:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •