Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    4

    2008 stx 15f starting issues

    Hope someone may have some insight. I have owned this for only one season with no issues had serviced when I bought used with clean bill of health. Recently I had the ski out for a week long lake vacation and it started fine for first day. It would start fine in the morning, but once in awhile it would not want to start the batt warning would sound because of too much cranking? I would wait then try again it would eventually start, but after running for awhile I am use to just hitting the button and going. Any ideas what to check? I did. Make sure to use no ethanol gas and ran a can of sea foam gas treatment also. Can file filter cause this or could it need new plugs it has ran about 10-15 hours since service of beginning of last year.

    thanks in advance,


  2. #2
    My name is Sean and I am addicted to STXs smokeysevin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Houston
    Posts
    5,366
    +1
    408
    hot start issue, splash water on the temp sensor in the exhaust to cool it down.

    Sean

  3. #3
    javimuni's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Fort Lauderdale, FL
    Posts
    209
    +1
    15
    Does the newer sensor fixes this issue?

  4. #4
    My name is Sean and I am addicted to STXs smokeysevin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Houston
    Posts
    5,366
    +1
    408
    Quote Originally Posted by javimuni View Post
    Does the newer sensor fixes this issue?
    The sensor, reflash, and bias resistor have helped on the skis I have done. Depending on the year the sensors can be picky though.

    Sean

  5. #5
    javimuni's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Fort Lauderdale, FL
    Posts
    209
    +1
    15
    Its an 08 just like KGK. Is it the one on the exhaust manifold ? Or the one in front of the engine? Both?

  6. #6
    My name is Sean and I am addicted to STXs smokeysevin's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Houston
    Posts
    5,366
    +1
    408
    Both need to be replaced if you want to update to the new sensors.

    Sean

  7. #7

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Orlando, FL
    Posts
    127
    +1
    10
    I was shocked by this hot start issue on the 2012 15F I recently bought. Only 60hrs on ski. I'm glad I found it's a common issue. I found that opening the seat for a few minutes allowed it to start, now I know to splash water on the manifold temp sensor to further cool it.

  8. +1 by:


  9. #8
    Pain is fear leaving your body.... rlovebk's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    So. Cal.
    Posts
    5,599
    +1
    609
    The seat - it only takes a minute or 2. Water on sensor helps. There is no "Fix" at this point and 90+% of the time never an issue. Just usually after long hot rides.

  10. #9
    RLACEMAN's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Random Lake WI
    Posts
    973
    +1
    66
    I must be a lucky one I have put a hundred hours on my 2006 & have never had this issue, but I have modified the water flow so more water that stock flows through the entire system, the engine does run a bit cooler.

  11. #10
    MPG350's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Trinity, FL
    Posts
    152
    +1
    7
    Have an 08 and seems to happen sometimes, usually it happens if I get some seagrass clogging the intake and I come to a idle and it starts to overheat...then it takes like 5-10 min to start up again.

    This ski is a magnet for sucking in grass like no other ski I have owned.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2008 STX-15F Vibrating Issue and more
    By stxmichael in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 10
    Last Post: 07-10-2012, 12:07 PM
  2. Chip in my Hull: 2008 STX-15F
    By sixtydashone in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 33
    Last Post: 09-05-2008, 05:39 AM
  3. 2008 STX-15F wiring harness
    By goblin in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 5
    Last Post: 08-21-2008, 08:53 PM
  4. 2008 STX - 15F Seat Cover?
    By sixtydashone in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-30-2008, 07:42 PM
  5. Just bought a 2008 STX-15F, Service Schedule?
    By mav7 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 06-08-2008, 12:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •