Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Banned User
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    NEW JERSEY
    Posts
    380
    +1
    5

    Antifreeze disappearing !!

    Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	102 
Size:	74.7 KB 
ID:	363174
    Noticed my antifreeze bottle kept getting low... Every day I put more in it to make sure I wasn't crazy.. So I replaced the head gasket, so I can delete that from the equation... i took the oil cooler off a running motor that I had laying around so I'm 99% sure that isn't leaking into the oil... What does that leave ? When I was looking around with a flash light I noticed little bubbles of water/oil mix coming out the pto cover gasket. I have a new one I'm going to put on but that isn't what's letting the oil an antifreeze mix is it ? Any input is big to me as I am fairly new to 4 strokes. Thanks


  2. #2

    Join Date
    May 2012
    Location
    California
    Posts
    1,825
    +1
    164
    did you do a leakdown test?

  3. +1 by:


  4. #3
    If i knew,...I wouldn't ask sea-one's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Dallas/Waxahachie
    Posts
    2,340
    +1
    109
    not a good sign,,, ask me how i know.....

  5. #4
    Banned User
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    NEW JERSEY
    Posts
    380
    +1
    5
    Well last night I pumped 13psi in the antifreeze container an I noticed the coolant was pissing out the pto cover. I took the pto cover off an seen the gasket was ripped. So my guess is that it was leaking down into the pto which was putting it directly into my oil an also pissing it out into my hull

  6. #5
    Vern's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Grand Haven, MI
    Posts
    3,594
    +1
    128
    Problem is that you should not have antifreeze getting into the PTO cover ... possible cracked block?

  7. #6
    GGG's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Jersey Shore
    Posts
    2,831
    +1
    259
    Antifreeze travels through the pto cover gasket to get to the water pump and back. ....

  8. +1 by:


  9. #7
    Vern's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Grand Haven, MI
    Posts
    3,594
    +1
    128
    Phew, so maybe only a bad PTO gasket? That would be good news ...

  10. #8
    Banned User
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    NEW JERSEY
    Posts
    380
    +1
    5
    Yup I lucked out. Bad gasket

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. What type of antifreeze?
    By RXPNJ in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-26-2006, 08:47 AM
  2. Antifreeze weeping from ride plate
    By RXPNJ in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 05-25-2006, 09:03 PM
  3. Antifreeze?
    By Sirhc7897 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 03-15-2006, 05:29 PM
  4. Antifreeze coolant brands
    By sse107 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 08-17-2005, 12:43 PM
  5. Forum Text Disappearing
    By BertInTexas in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-22-2005, 07:57 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •