Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1

    Join Date
    May 2015
    Posts
    9
    +1
    1

    2015 RXPX Poor performance

    I have a 2015 RXPX that I purchased this spring. I am aware of the break in period. It now has 10 hrs on it. At about 6 hrs I was able to achieve the max RPM 8040 for a couple of runs. I am no longer able to hit the limiters at all! Max speed is 63 -64 and RPMs about 7850. What really eats my ass is that I had several buddys at my cabin this weekend, all on older stock 215 horse skis. A couple of these are poorly maintained and filthy!! Guess who had the slowest ski all weekend (not good for my ego). Any ideas?


  2. #2
    boost junkie skidoochris's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Davison, Mi
    Posts
    4,683
    +1
    516
    sounds like a loose boost hose
    or even worse a blown/leaking intercooler
    if its not those then check the SC clutch slip
    are you sure you have good gas?

  3. +1 by:


  4. #3

    Join Date
    May 2015
    Posts
    9
    +1
    1
    Its empty now, I am riding tomorrow. I will fill it with fresh 93. It had 93 octane for all those hours but it was purchased at marinas on the river, maybe old. If forced to run 87 octane will the ski perform as stated above?

  5. #4
    Mod less, ride more! troyheb's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Nederland, Texas
    Posts
    9,649
    +1
    1,815
    Quote Originally Posted by skidoochris View Post
    sounds like a loose boost hose
    or even worse a blown/leaking intercooler
    if its not those then check the SC clutch slip
    are you sure you have good gas?
    +1
    Boost leak is pretty common. Sometimes just a loose clamp. Grab all the SC hoses and see if you can pul one off.
    The intercoolers are better, but stll not great.
    I would lean towards SC slip. Both of my X skis, I had to rest the slip at around 15-20 hours. They have been good after that.

  6. +1 by:


  7. #5
    What are the water, and air temps where you are? 7850 rpm give or take a little can be normal if its really heat soaked.

  8. +1 by:


  9. #6
    Tucka's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    mount warrigal NSW Australia
    Posts
    119
    +1
    15
    Get under the ski and see if you've damaged the impeller. Or check the spark plugs.

  10. #7

    Join Date
    May 2015
    Posts
    9
    +1
    1
    Water temp was 72 air temp low 80's. I don't think that was the issue. I will check impeller

  11. #8

    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Appleton, WI
    Posts
    630
    +1
    98
    Check those hoses for sure. I'd also check and make sure your intercooler isn't leaking. Couple vids around here that show you how to check that quick.

    Also if you don't want to dink around with checking the supercharger slip yourself see if your local shop will squeeze you in quick.

  12. #9

    Join Date
    May 2015
    Posts
    9
    +1
    1
    Thanks you all for the great info, I think I panicked to soon. Rode last night with known fresh fuel and the ski ran great!! Going to avoid the fuel pump on the river.

  13. +1 by:


  14. #10
    Waterlogged2's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Winnipeg MB Canada
    Posts
    42
    Maybe a dumb question but did you put it in sport mode?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2015 Sea Doo RXPX 260 Performance ???
    By Joeram44 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 26
    Last Post: 06-22-2016, 11:28 AM
  2. poor performance rxt
    By adonis in forum 4-Tec Performance
    Replies: 20
    Last Post: 05-09-2009, 02:51 AM
  3. gp1200r (gp1460r) overall poor performance question
    By spyder3000gtvr4 in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 18
    Last Post: 08-08-2008, 01:47 PM
  4. poor performance
    By pres319 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 22
    Last Post: 05-19-2008, 01:04 PM
  5. Poor performance first time out
    By skitahoe in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 04-22-2007, 09:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •