Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 73

Thread: GIO built fzr

  1. #1
    Leendert's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Fort Lauderdale, Florida, United States
    Posts
    920
    +1
    73

    GIO built fzr

    I did the GIO search in the forum but everyones ski is different.

    Anyone any tips for GIO. Changed my routing got the cooling temps up to 157-185. Changed the oil changed the filter but still have GIO. Could still put an svho thermostat in thats 10 deg more.

    Took the riva annode cooler out and put the stock one back.

    150psi compression on all 4 cylinders.

    could it be something else than temp related.
    also went back from mobil 1 to yamaha lub.

    any tips much appreciated.


  2. #2
    Ski Hacks MG's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Georgia
    Posts
    5,251
    +1
    991
    Could be multiple things but the head gasket or a bad (or misfiring) injector are the first two that come to mind.

  3. #3
    Got the same issue and can't figure it out..

  4. #4
    Are your AFR rich all over except WOT?

  5. #5
    AWA MEMBER
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Currituck, North Carolina, United States
    Posts
    4,890
    +1
    282
    Do you run a 3 bar map sensor

  6. #6
    Leendert's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Fort Lauderdale, Florida, United States
    Posts
    920
    +1
    73
    I just changed my afrs to 13.5 from 0-6000
    0-8psi boost 12afr
    8-14 psi boost 11.8
    14-22 psi 11.5
    because i was thinking this could be a problem also.

  7. #7
    Leendert's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Fort Lauderdale, Florida, United States
    Posts
    920
    +1
    73
    Yes 3 bar map just replaced.

  8. #8
    Leendert's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Fort Lauderdale, Florida, United States
    Posts
    920
    +1
    73
    How could it be the head gasket please?

    this head gasket has less than 10 hrs

  9. #9
    Not the head gasket.. So the ski is running a lot richer?

  10. #10
    Leendert's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Fort Lauderdale, Florida, United States
    Posts
    920
    +1
    73
    Why would it be or not be the head gasket please?

    I'm thinking im running the engine leaner not richer.
    I would assume running it richer would just add to the problem.

Page 1 of 8 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FS Fully built 2009 Yamaha FZR SHO 1.8 engine. Carrillos, CP, ARP, Riva, ect.
    By LooseBoltsRob in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 27
    Last Post: 04-09-2016, 08:52 AM
  2. Fzr built by CRT in Miami
    By Eddyfzr in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 20
    Last Post: 12-12-2015, 09:32 AM
  3. FZR w/GIO and Slow Acceleration-Related?
    By pro1200 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 21
    Last Post: 08-28-2012, 06:21 AM
  4. FS 2009 RIVA Stage 3 FZR + + + Fully built motor
    By stangbang in forum Yamaha 4 Stroke Skis
    Replies: 11
    Last Post: 06-09-2011, 01:32 PM
  5. Riva built Stage III+ FZR
    By 1 FAST VE in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 69
    Last Post: 09-28-2010, 01:33 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •