Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1

    Limp mode after tip over?

    Hey so was riding and it got flipped over. After right siding it now is in limp mode. Any thoughts? Is there a sensor that will trip? Not a lot of water, about up to motor mounts. Will it reset after water drains or do I need to pull battery cable? Or even can I reset it with the tuner from vtech?


  2. #2
    Sorry for quick reaction post. Ran programmer and was oil code that tripped putting it in limp mode. Cleared it and back to being a beast 😆

  3. #3
    Kmorningstar_rxp's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Port orange, Fla
    Posts
    1,654
    +1
    165
    Beast and spark don't belong in same sentence lol. Glad you got it going

  4. #4
    GasResearch-VT.SE's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,171
    +1
    207
    Its an unfortunate thing for anyone without a Vtech logger, vtech maptuner, candoo etc...

    If you trigger low oil pressure and you don't have any of the above devices, you can't get it out from going 5 mph.

  5. #5
    Quote Originally Posted by Kmorningstar_rxp View Post
    Beast and spark don't belong in same sentence lol. Glad you got it going
    HAHA!!! To me its a beast because I watch these big, fat and way over on amenities go really awesome, super fast......straight. Then they are like BRO!!!! check out my awesome turns and jump (aka. bunny hop)and I cant help to smile when I power slide buy them and it whips a smooth 360 and right into a wave and hit that S*&T!! HAHAHAHA naw to each is own.

    And VT.SE, I am really glad I have that bad boy.

  6. #6
    ride it like you stole it!!! raceneked's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Lake Havasu, AZ
    Posts
    3,026
    +1
    851
    Quote Originally Posted by rolltideski View Post
    Quote Originally Posted by Kmorningstar_rxp View Post
    Beast and spark don't belong in same sentence lol. Glad you got it going
    HAHA!!! To me its a beast because I watch these big, fat and way over on amenities go really awesome, super fast......straight. Then they are like BRO!!!! check out my awesome turns and jump (aka. bunny hop)and I cant help to smile when I power slide buy them and it whips a smooth 360 and right into a wave and hit that S*&T!! HAHAHAHA naw to each is own.

    And VT.SE, I am really glad I have that bad boy.
    BWAHHH HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAA!!!!

    Had the family out for fathers day, and took them down to the lake for a day...
    blah, blah, blah, tmi, blah, blah, yadda, yadda blah blah blahhhh
    So, while I took the grandson out for a spin; he on Kristis GTI & I on the SPARK, initially...
    we switched - and i rode the wifes 130hp/860lb GTI for a little while.
    OMG!!
    It felt like a big, giant, lethargic thing! Even HP, LOTS OF IT, cant help how big it felt compared to my SPARK
    Even though the GTR has 215hp/760lb - I bet I'm ruined...

    other than 'a long ride', I cant see me on the GTR much anymore - even on the long rides; I'll bet I keep thinking of how much fun the SPARK would be...

    Yep, I can totally relate.


  7. #7
    dolson's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Massachusetts
    Posts
    646
    +1
    87
    flipping it and getting into limp mode was an known issue that was suppose to have been addressed I think it was only an issue in earlier released skis, its great you have code scanner. hopefully seadoo got around to resolving that one. I haven't flipped yet to find out.

  8. #8
    Interesting. Mine is the the 2015

  9. #9
    BRP did not change this on 2015.
    its same on all of them.,

  10. #10

    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    23
    +1
    1
    I flipped my 2015 2 up with e85 tune over several times and had the oil light come on and go into limp mode. I shut it down and fired it up and it was good to go. BRP must have addressed it at some point during the 2015 production.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2002 GTX 4 Tec SeaDoo Limp Mode after 10-15 min
    By Cm1lls in forum 4-Tec Performance
    Replies: 14
    Last Post: 01-17-2014, 09:54 AM
  2. msx 150 limp mode after 1/2 throttle
    By highvoltage21733 in forum MSX/Matrix
    Replies: 14
    Last Post: 12-11-2013, 09:03 PM
  3. GTX LTD 2010 going to limp mode after a jump
    By jake555 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 06-28-2012, 09:58 PM
  4. 96 SLTX acts like it is going into limp mode after it warms up
    By Rocko8338 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 34
    Last Post: 06-21-2012, 11:20 PM
  5. Replies: 5
    Last Post: 06-21-2011, 05:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •