Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Rock Spring, GA
    Posts
    28
    +1
    1

    SLTX reverse cable install

    The reverse bucket was missing when I bought the ski. Apparently it had broken when the PO backed into a dock, which also damaged the cable. There is a lot of RTV around the bolts on both sides of the hull, is this factory? I looked on the Polaris parts directory and did not notice a seal or indication to put RTV in this area. What should be there to prevent water intrusion!


  2. #2
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    39,204
    +1
    1,717
    Post some photos.

    Sounds like the cable seal at the hull was damaged and someone added sealant as a fix.

  3. #3

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Rock Spring, GA
    Posts
    28
    +1
    1
    Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	26 
Size:	51.4 KB 
ID:	362339Click image for larger version. 

Name:	image.jpg 
Views:	22 
Size:	75.2 KB 
ID:	362341Ok here are pics from the inside of the hull and outside sorry for the quality (and dismiss the grime). I pulled the cable yesterday and wanted some opinions before continuing. The RTV seemed to be holding up ok.

  4. #4
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    39,204
    +1
    1,717
    What does the reverse cable look like where it would exit the hull?

    A factory cable fitting does not have excessive sealant added

  5. #5

    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Rock Spring, GA
    Posts
    28
    +1
    1
    The cable itself was broke off at the rod that connects to the bucket. I am going to look around for a replacement seal. Is it like a rubber shaft with a flange that the threaded portion of the cable slides through?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. how to remove the reverse cable lever to get room for ic removal and installation
    By peterj59 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 11-18-2011, 08:34 PM
  2. Reverse cable is pulling very rough after pump install
    By matrixman16 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 08-15-2011, 04:23 PM
  3. Advice Needed Reverse Cable Install
    By Oceanedge in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 03-10-2010, 09:31 PM
  4. 1996 sltx reverse cable
    By TYKEDOG in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 05-23-2009, 08:09 AM
  5. New reverse engine installed, and pics of new test tank.
    By Rodneyae in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-22-2007, 05:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •