Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    PORT MACQUARIE / AUSTRALIA
    Posts
    49
    +1
    1

    Question kawasaki lid issue

    hi all
    found the issue regarding kawasaki lid issue. it was not the strut as was thought. upon further investigation it was the pin in the cast iron attached to the lid .dont know what its called so i posted some pictures.

    the ski still has 7 months warranty, but it is a 12hour round trip to dealer . if not fixed under warranty any suggestions would be most helpful.


    cheers

    paulClick image for larger version. 

Name:	IMG_9773.jpg 
Views:	38 
Size:	97.7 KB 
ID:	361976Click image for larger version. 

Name:	IMG_9774.jpg 
Views:	42 
Size:	104.3 KB 
ID:	361977Click image for larger version. 

Name:	IMG_9772.jpg 
Views:	35 
Size:	94.4 KB 
ID:	361975


  2. #2
    steve45's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    5,981
    +1
    429
    Put some oil on it!!

  3. #3

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    PORT MACQUARIE / AUSTRALIA
    Posts
    49
    +1
    1
    done all that .it loosen it self then up then it jams.

    cheers

    paul

  4. #4
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,388
    +1
    664
    pull it apart , emery paper the surfaces , re assemble with grease on the shaft

    Waz

  5. #5
    steve45's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Posts
    5,981
    +1
    429
    Just keep moving it back & forth, it'll wear down.

  6. #6

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    PORT MACQUARIE / AUSTRALIA
    Posts
    49
    +1
    1
    Quote Originally Posted by sirbreaksalot View Post
    pull it apart , emery paper the surfaces , re assemble with grease on the shaft

    Waz
    Thanks Waz
    Going to take it to a engineering shop . to stop this issue in future what do you recommend. I do spray lanotec all over the ski .

  7. #7

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    PORT MACQUARIE / AUSTRALIA
    Posts
    49
    +1
    1
    Many Thanks to all.


    Cheers

    Paul

  8. #8
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,388
    +1
    664
    may need to ensure you spray some on the join so it migrates in

  9. #9

    Join Date
    Jul 2013
    Location
    PORT MACQUARIE / AUSTRALIA
    Posts
    49
    +1
    1
    thanks waz
    will do

    cheers paul

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 07 kawasaki ultra 250x WOT issue.
    By Lennox250ultraX in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 2
    Last Post: 09-27-2011, 06:53 AM
  2. 2005 kawasaki 900stx ignition issue
    By sr240 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 16
    Last Post: 09-26-2011, 10:25 PM
  3. 2008 Kawasaki Ultra 250X Starting Issue
    By RNYE in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 07-25-2009, 10:42 AM
  4. Kawasaki Warranty Issue
    By Blue 182 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 84
    Last Post: 04-24-2009, 08:08 PM
  5. kawasaki 900 zxi fuel pump issue?
    By philsmtech in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 07-13-2008, 08:05 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •