Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    MRSHFIELD WISCONSIN
    Posts
    90

    mfd gauge only partially works

    got a 97 sl 900. the mfd only shows the time,oil and fuel level.the mode and set button does not work.any suggestions thanks


  2. #2
    David Drkvampire2001's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Edgerton, Wisconsin, United States
    Posts
    2,875
    +1
    30
    If the mode and set button do not work, it sounds like water has gotten into the MFD, and caused damage, looks like its time to find a replacement.

  3. #3

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    MRSHFIELD WISCONSIN
    Posts
    90
    can they be fixed

  4. #4
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    39,213
    +1
    1,720
    Quote Originally Posted by car22car View Post
    can they be fixed
    Sometimes, but the odds are against you if the buttons are not working.

    The more common failure is having segments of the LCD digits fading. The repair method is well documented. You can use the same method to cut open your display and see whether you can get the buttons working.

    See the MFD section of my signature links for the details.

  5. #5
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    39,213
    +1
    1,720
    Quote Originally Posted by car22car View Post
    got a 1997 sl 900.

    the mfd only shows the time, oil and fuel level.

    the mode and set button does not work.
    The MFD should 'wake up' when the engine starts. You will see the display do a self test and then settle down. If the buttons are not working you will not be able to change the display modes.

    The MFD will go to sleep after five minutes of no activity and engine off. This mode shows the clock. The fuel levels may be visible but are not updated while the display is sleeping.

    i have posted video elsewhere of what all the MFD display modes look like.

  6. #6

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    MRSHFIELD WISCONSIN
    Posts
    90
    the mfd does nothing,it does not change when the motor starts.It worked just fine last week and now this.i even disconnected the battery and reconnected it to see if that would help but stayed the same.the clock continues to work tho

  7. #7
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    39,213
    +1
    1,720
    Quote Originally Posted by car22car View Post
    the mfd does nothing, it does not change when the motor starts.It worked just fine last week and now this.

    I even disconnected the battery and reconnected it to see if that would help but stayed the same.

    the clock continues to work tho
    Unplug the Deutsch connector from the back of the MFD and leave it disconnected for more than ten minutes. Leave it disconnected as long as possible.

    When it reconnects the clock time should reset to 12:00. See if the MFD now works properly.

  8. #8

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    MRSHFIELD WISCONSIN
    Posts
    90
    I will give that a try and let you know. Thanks

  9. #9

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    MRSHFIELD WISCONSIN
    Posts
    90
    Does any one know if the is someone that fixes mfd's

  10. #10

    Join Date
    Jun 2014
    Location
    MRSHFIELD WISCONSIN
    Posts
    90
    K447 thanks a mill,did what you said and gauge works perfect.You are a watercraft Genius.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1999 STX 1100 Gas Gauge-Only works upside down?
    By UnorthodoxCreations in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 06-29-2016, 04:39 PM
  2. 97 sl900 mfd only partially works
    By car22car in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 2
    Last Post: 06-14-2015, 10:02 PM
  3. Speedometer Only not working on MFD
    By NYFRANK in forum Polaris Projects
    Replies: 1
    Last Post: 08-28-2014, 07:51 PM
  4. 96 XP VTS Gauge only working with half sweep
    By kbarrette in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-16-2012, 10:00 PM
  5. '95 Polaris SLT750 MFD Gauge Not Working
    By cubsfan2516 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 6
    Last Post: 04-22-2008, 09:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •