Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    hkss's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Germany Karlsruhe
    Posts
    617
    +1
    59

    VTECH Datalogger some Questions. I am asking for a little help and advice

    In the VTECH Manual I can read:
    "First press download log from board. This will transfer the data from the logger to the phone"
    In my App (latest from Google store) I cannot find anything that I can press to do so.

    And I have more Questions:
    In the config tab - what is:
    Online Location?
    Read DTC?
    Clear DTC?

    I have Autologging enabled.
    At what time a log ends and a new log is created?
    After Motor off/stopp and on/run?
    or after key completely remove and stick on again?

    Today I stopp my motor 4 times - but only 3 times I remove the key.
    I see now three logs in the phone.
    It must be transfering automaticly from board to phone?
    If so, what is the trigger that the logs transfering automaticly to my phone?
    Maybe one log is still in the board?

    This is ECU bone stock! and still with the stock injectors!
    - the rest see my sign

    Click image for larger version. 

Name:	ChartPic_000005.png 
Views:	124 
Size:	47.8 KB 
ID:	361175Click image for larger version. 

Name:	ChartPic_000007.png 
Views:	120 
Size:	52.6 KB 
ID:	361174

    If Jonatan makes a vt1100 file for me, I plug my vt1100 in.
    Maybe I try some other tune bevor.
    The stock map seems realy not good to me.
    Last edited by hkss; 06-05-2015 at 02:49 PM.


  2. #2
    boost junkie skidoochris's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Davison, Mi
    Posts
    4,683
    +1
    516
    no the logs are still on the board (ski)
    click on one of the logs and then you can upload that log to the server
    below 100 its fine but above that you could use more fuel

  3. #3
    hkss's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Germany Karlsruhe
    Posts
    617
    +1
    59
    Thanks Chris - ... I understand. The name of the log is displayed always on the phone, but only the name.
    So I can choose when I tipp the name - 1) to phone or 2) to server and more.
    And then the real transfer is starting from board to xy

    Must the phone and the app running all the time?
    I have autolog enabled.
    So it must be enough, when I start the phone and the app after comming home at the end of the day?

  4. #4
    NateRXP's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Location
    Richmond, TX
    Posts
    745
    +1
    180
    So after all these mods and $$ what kinda speeds are you seeing?

  5. #5
    hkss's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Germany Karlsruhe
    Posts
    617
    +1
    59
    Also I try to use MLVHD, but it drives me crazy.
    The only picture I get out is this.
    I import the settings-file from Andy (or Brandon?) too - but I dont know what it changes.
    MLVHD "LogViewer" what values I can setup in Graph 1 / 2 / 3 ?
    "Ignition LogViewer" I getting nothing to see

    Click image for larger version. 

Name:	MLVHD_Log01engine.jpg 
Views:	117 
Size:	85.6 KB 
ID:	361192

  6. #6
    GasResearch-VT.SE's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    1,171
    +1
    207
    Your AFR sensor is not logging. Check sensor.

  7. #7
    hkss's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Germany Karlsruhe
    Posts
    617
    +1
    59
    Why you think this? I have AFR readings all the time. At the phones display(show as one and only), at the log (you see my chart in the first post) and also when I connect my Inovate Lc2. Why you think there is something wrong with my sensor??
    The sensor is new and the plug is perfect connected.
    Check sensor is meaning - put it to the garbage and put a another new one inside?
    Last edited by hkss; 06-06-2015 at 04:19 AM.

  8. #8
    The most interesting man in the world. Nils888's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    California
    Posts
    4,314
    +1
    1,670
    You would be better off looking at your data logs in a Time distance graph. Scatter plots are fine for looking at the overall data log session. P.M. Whittle. He can help get your Mega log viewer set up

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. VTECH Datalogger setup questions
    By hkss in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 06-18-2015, 08:11 AM
  2. GP1200. 1999 has sat idle for 6 years help and advice
    By Grugs in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 9
    Last Post: 02-07-2012, 11:52 PM
  3. Need help and advice for buying 2ndhand jetski
    By machoman in forum Open Discussion
    Replies: 39
    Last Post: 12-23-2011, 10:15 AM
  4. Replies: 10
    Last Post: 11-17-2011, 11:09 PM
  5. Looking for a little help.
    By Milliken in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 07-13-2007, 04:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •