Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Missouri
    Posts
    27
    +1
    2

    svho cooling kit

    Is the oil cooler outlet supposed to piss water after the cooling kit install?


  2. #2
    Got Water!'s Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Houston, TX
    Posts
    167
    +1
    31
    Yes

  3. #3

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Missouri
    Posts
    27
    +1
    2
    Oh goody

  4. #4

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Missouri
    Posts
    27
    +1
    2
    I meant on the water hose for flushing though. It's all ran by the pump after the cooling kit upgrade right? The intercooler pissers are done away with.

  5. #5
    You have the Riva pro series cooling kit for the SVHO, correct? If yes, then your answer is no. If you are flushing the engine on the hose, using the original OE flush connection, you will not see water coming out of the oil cooler bypass line. This is because the 2nd cooling line you installed runs the intercooler & the oil cooler. When flushing on the hose with the OE cooling connector, no water is going through your intercooler or your oil cooler. Don't worry, your running the boat for a couple of minutes on the flush, you're not running the engine at high RPM and you will not overheat the intercooler or oil cooler. I looked at your profile, it shows you have the Riva Gen 2 cooler. This cooler has the quick disconnect flush right on it. This is what you use to flush out the intercooler & oil cooler after any salt water use. Also, I'd suggest using something like Salt Away when flushing the intercooler after salt water use as well. Go ride & have fun!

  6. #6
    Bushwick718's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Miami
    Posts
    197
    +1
    10
    Quote Originally Posted by bamf View Post
    You have the Riva pro series cooling kit for the SVHO, correct? If yes, then your answer is no. If you are flushing the engine on the hose, using the original OE flush connection, you will not see water coming out of the oil cooler bypass line. This is because the 2nd cooling line you installed runs the intercooler & the oil cooler. When flushing on the hose with the OE cooling connector, no water is going through your intercooler or your oil cooler. Don't worry, your running the boat for a couple of minutes on the flush, you're not running the engine at high RPM and you will not overheat the intercooler or oil cooler. I looked at your profile, it shows you have the Riva Gen 2 cooler. This cooler has the quick disconnect flush right on it. This is what you use to flush out the intercooler & oil cooler after any salt water use. Also, I'd suggest using something like Salt Away when flushing the intercooler after salt water use as well. Go ride & have fun!
    This was also confusing for me, it took me a week of reading looking at pics and thinking before I felt comfortable with the install.
    Last edited by Bushwick718; 06-28-2015 at 06:50 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. R&D SVHO Cooling upgrade Kit
    By BLACKSTI in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 46
    Last Post: 11-08-2015, 08:36 PM
  2. Riva Vs R&D engine cooling kit for svho
    By nahe888 in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 11-08-2015, 07:10 AM
  3. RIVA SVHO Cooling Kit
    By David_HX_RXP in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 07-01-2015, 12:03 PM
  4. SVHO: Anyone run just a reflash, ribbon delete and cooling kit?
    By Cashito in forum Yamaha PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 08-26-2014, 04:28 PM
  5. SOLD SVHO R&D Cooling Kit
    By BLACKSTI in forum Yamaha Classifieds
    Replies: 0
    Last Post: 05-05-2014, 10:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •