Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1

    Has anyone tried a BOV

    Looking for real world results. My goal is to avoid blowing off hose clamp connections.

    I have seen lots of 3rd hand bashing but no first hand results. I happen to run in fresh water only so corrosion is not a huge concern.

    I am not in this for the sound........... I simply don't care about that sort of thing.

    Andy


  2. #2
    Ski Hacks MG's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Georgia
    Posts
    5,244
    +1
    995
    I ran one on a supercharged GTX. Complete waste. Save your money.

  3. #3
    captain slow Turbo Retro's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Australia - perth
    Posts
    1,680
    +1
    165
    i ran a ssqv type one for over 200hours on different superchargers back in the day... with a C kit, i noticed the charger didnt lose as much slip then without the BOV.. thats ocean riding... revving to 8100 rpm.. thats just my experience.. i now run a 50mm tial.. but thats with the turbo

  4. #4
    Turbonut's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Mt. Gambier, South Australia
    Posts
    135
    +1
    5
    I used an HKS on my RXP for about 70hrs before I went turbo. It was only an x-charger but I was fairly abusive (hitting RPM limit and chopping throttle) to it and I never had a problem.
    I would think it may help your problem.

  5. #5
    Get rid of the t bolt clamps that came with the Intercooler kit. I had the same issue went back to the stock screw clamps and haven't popped on off again.

  6. #6
    boost junkie skidoochris's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Davison, Mi
    Posts
    4,683
    +1
    516
    Quote Originally Posted by scantone View Post
    Get rid of the t bolt clamps that came with the Intercooler kit. I had the same issue went back to the stock screw clamps and haven't popped on off again.
    Name:  roflrofl.gif
Views: 367
Size:  1.3 KBName:  roflrofl.gif
Views: 367
Size:  1.3 KB


  7. #7
    Got Boost? psycho rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Port St. Lucie, FL
    Posts
    5,702
    +1
    208
    IF the plumbing dose'nt have a bead rolled in the ends of the pipes, this will happen.....

  8. +1 by:


  9. #8
    Sanfish's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    S/E Florida
    Posts
    2,540
    +1
    783
    Quote Originally Posted by whittlebeast View Post
    My goal is to avoid blowing off hose clamp connections.
    The best solution is to avoid adding more complexity and fixing/replacing the source of the failure.

    Is this popping off from one of the Fizzle tubes?

    If the aluminum tubes are not that heavy gauge, I can roll-a-bead on aluminum pipes for you (with bead roller and die made for this purpose). If you can find a "hot rod" type shop in your area, they can also do this. You could also make a wooden puck to insert into open end of tube and hammer small lip on the edges. Doesn't take much.

    ps. Last option (if pipes are not bead rolled). Use 40-grit sand paper around the end of the pipes, sand until all shine is gone. Last option, have pipes truck liner spray coated (Line-X).
    Last edited by Sanfish; 05-27-2015 at 07:08 AM. Reason: eureka!!!

  10. #9
    Moderator beerdart's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    CT
    Posts
    25,969
    +1
    1,445
    Or make one.

  11. #10
    All of my connections are bead rolled. I personally have not popped one off. I have seen people fight this on high boost motors. In one case, the hose came off but the clamp was still hanging on the intercooler. That implies that the rubber hose slipped out of the hose clamp.

    It all happened when he lifted out of the throttle.

    This has the smell of a spiking boost issue. Just what a BOV is designed to cure.

    Andy

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. has anyone tried to polish their pump viens?
    By dv8rxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 11-26-2008, 05:12 PM
  2. Has anyone tried the WORX Intake grate
    By jpa1300 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 04-01-2007, 11:39 AM
  3. Has anyone tried hull trueing ?
    By West Palm GPR in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 10-19-2006, 05:16 PM
  4. Has anyone tried this...?
    By RXP-REX in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 07-09-2006, 06:50 PM
  5. Brainstormin, has anyone tried this?
    By VOODOO in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 04-29-2006, 04:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •