Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    CliffsidePM's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Racine, WI
    Posts
    584
    +1
    25

    First ride for the Red and Blue MSX together.

    Took the pair out yesterday. Both preformed awesome. The Blue EMM was bad when I purchased it and the hull was damaged on the RED one. I sent both EMMs to Harris. This was the maiden voyage for the Red one since the hull rapair and the EMM serviced by Harris. The two machines ran awesome side by side. Top GPS speed yesterday was 57.4 on the lake in Madison about 15 minutes into our second lag 4.8 miles from the start. Saw 5900 RPMS a few times but mostly 5500 to 5650. TOP GPS speed on Tichagain was 54.5.

    We did 21 miles in Madison and 14 miles on Tichagain.

    Test ran the 2001 Virage TXi on the trailer seem to run good but I have a leak between the exhaust can and the resonator rubber hose, it is not completely on and the clamp on it is not holding anything.
    Will fix this morning then out for a test ride.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	pic from side1.jpg 
Views:	45 
Size:	21.5 KB 
ID:	360080  
    Attached Images Attached Images  


  2. #2
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    39,214
    +1
    1,720
    Quote Originally Posted by jajardas View Post
    ... Saw 5900 RPMS a few times but mostly 5500 to 5650...
    That is about 1000 RPM below expected. Max RPM on the water at full throttle should be in the 6700-6900 range.

  3. #3
    CliffsidePM's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Racine, WI
    Posts
    584
    +1
    25
    Thanks Keith,

    I will confirm RPMs today. What should the Virage TXi run for RPMs?

    JJ

  4. #4

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Homer Glen Il.
    Posts
    8,729
    +1
    114
    the 03 msx I rebuilt once ran about the same rpm's I've never heard of to many of them running 6700-6900 anyone else see these rpms ???

  5. #5
    Connecticut CrazyA's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    CT.
    Posts
    8,254
    +1
    1,093
    My 03 that I bought new would run about 6600-6650rpm. Almost never above 6650. Great ski but a real turd performance wise.

  6. #6
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    39,214
    +1
    1,720
    Quote Originally Posted by jajardas View Post
    Thanks Keith,

    I will confirm RPMs today. What should the Virage TXi run for RPMs?

    JJ
    Similar to the MSX 140 or a tad lower, perhaps 6500-6700?

    Slight differences in impeller pitch, weather/temperature, water conditions, etc all affect peak sustained RPM.

    edit: I might be misremembering which model runs which RPM

  7. #7

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Homer Glen Il.
    Posts
    8,729
    +1
    114
    his speeds seem ok though just low rpm like I had

    I think mine was closer to 6300 rpm's now that I think about it I was trying to find my thread I had on it yrs ago ,I know keith's always pulled real good rpms that's why I was wondering why mine was so low but I also had good speeds though
    Last edited by 785 lugs; 05-24-2015 at 12:31 PM.

  8. #8
    CliffsidePM's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Racine, WI
    Posts
    584
    +1
    25
    Today will be the TXis first run purchased it last year not running. Replaced stator and flywheel, New SBT reman. impeller, wear ring, pump thur bearing, and the jet pump bearings. Aligned jet pump courtesy of MR Matrix. Just fix the resonator leak that was discovered yesterday during the test run on the trailer.

    Now waiting for the heavy rain to stop. I do not have a problem with the rain but my co-riders are somewhat reluctant, however any lighting I am off the water for sure.

    JJ

  9. #9
    CliffsidePM's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Racine, WI
    Posts
    584
    +1
    25
    TXi test ride results here.... http://www.greenhulk.net/forums/showthread.php?t=232657

    The little lady was running the red MSX today. So however much fuel we use in the yesterday is what is left in the tank. Gauge still shows full. GPS max speed was 58.16. That is about 1 MPH faster than me yesterday. She is also 100lbs lighter than me also..

    JJ

  10. #10
    MSX 150 guy lives on Mr. GP1800's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Milwaukee WI
    Posts
    17,415
    +1
    1,476
    My 03 msx 140 runs 6600 to 6800 depending on conditions. It ran 6700 yesterday. I clicked off a 60.1 on mine yesterday as well.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stators, for the hundred-and-first time.....
    By cooperlm in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 5
    Last Post: 08-24-2009, 09:34 AM
  2. First ride for the RXP-X...and sleet!
    By 08255 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 03-31-2008, 09:59 PM
  3. First ride of the season (MSX 150)
    By Joey2 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-21-2007, 10:41 AM
  4. My first ride on the red bull
    By The Bandit in forum 4-Tec Performance
    Replies: 21
    Last Post: 08-08-2006, 11:48 AM
  5. first ride of the season tested new 14/19 solas prop
    By daverxp4 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 04-15-2006, 12:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •