Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20
  1. #11
    Chrisrokc's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Oklahoma City, OK
    Posts
    3,667
    +1
    1
    Well I went and finally bought that plug. Nice to have that wire out of the ski!


  2. #12
    I had my d plate and new RIVA filter installed and I was told that I do not have to modify the chip...

    Took it out for 5 minutes and the heat light started to beep..... Took it back to the shop and was told that it was a faulty sensor which is very costly...

    Have been reading all the forums the chip is a must ..please advise

  3. #13
    Da Wolf's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Matthews, NC
    Posts
    29
    I was out this weekend, and my exhaust temp warning light began to beep at me. So I returned to the dock allowed the system to cool, and ran again. It again went off. So, I have been trying to do as much research about this issue as possible. And think that I have come to the conclusion I need to purchase a D plate and the bypass chip for the computer. How hard of an install is this? Any other information or help on this subject would be greatly appreciated.

  4. #14
    If your not doing something, its hard to screw up. stlouisramsfan's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Pontoon Beach Illinois
    Posts
    1,116
    quick note... always post what model/year ski you have... use the search feature it works great.... should be 3-4 hours if it is an xll/xlt check the online store here
    http://www.4-tecperformance.com/inde...ex&cPath=16_22

  5. #15
    African-American
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Cape Town, South Africa
    Posts
    2,227
    +1
    96
    anyone know if we could use the temp probe to measure exhaust temps via a multimeter ? (once we have removed the cat)

    Like a budget temp reader which could help us to tune ?

  6. #16

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bossier City, LA
    Posts
    135
    so your saying you can unplug the sensor and put the oil plug in the hole and not install the chip?

  7. #17
    zx11rider's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Cape Coral
    Posts
    1,132
    Quote Originally Posted by pres319 View Post
    so your saying you can unplug the sensor and put the oil plug in the hole and not install the chip?
    No you need the chip once you remove the cat. converter and if you want to remove the sensor from the exhaust you can put the oil plug there to remove the sensor and wire from the ski I just had the wire zip tied where it used to plug in it still looks like it is plugged in till you see the chip. Ron

  8. #18

    Join Date
    May 2009
    Location
    Miami, Florida, United States
    Posts
    306
    +1
    4
    i just put the D plate in and that little chip.. once it fired up the light and warning went off. so i took the chip out and plugged in the sensor and it stoped i will take out this weekend and see if it goes back off. whats the solution?

    2008 GP 1300 R

  9. #19
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,952
    +1
    483
    Quote Originally Posted by flkeyzgp1300r View Post
    i just put the D plate in and that little chip.. once it fired up the light and warning went off. so i took the chip out and plugged in the sensor and it stoped i will take out this weekend and see if it goes back off. whats the solution?

    2008 GP 1300 R
    once again

    all carb boats use a 1k ohm resistor (ready made chip)
    efi 03-04 use a 1k ohm (or ready made chip)
    efi 05-08 use a 2k or 2.2k (homemade)

  10. #20
    yamalove's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    miami fl
    Posts
    14
    i know this is a little late but here goes lol...if i intall the d-plate and plug the sensor hole...can i just leave the sensor plugged in....or do i still need a chip....the way i see it is if the sensor is not reading any heat it dosen't have a reason to go off and give the overheat code.......correct????????????????

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. opas block off kit?
    By wakeborder556 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 02-11-2019, 11:00 PM
  2. Cat temp alarm going off even after installing D-plate
    By yamadood in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 12
    Last Post: 03-04-2011, 09:09 PM
  3. New OPAS block offs
    By 818RXP in forum 4-Tec Performance
    Replies: 10
    Last Post: 07-06-2005, 03:26 PM
  4. IC Block off plate - install help??
    By Vern in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 06-02-2005, 10:34 PM
  5. OPAS BLOCK OFF PLATES AND OTHER ??
    By RXPNJ in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 05-10-2005, 07:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •