Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 28 of 28
  1. #21
    ECU hours = number of hours engine has run
    Cluster hours = number of hours cluster has been powered on

    There was a few models that would show the ECU hours on the cluster but not many. You have to remember there is a lot of different cluster and ecu configurations (120+)

    If I remember right Buds shows the number of hours ecu, if the ecu is unplugged buds shows the numebr of hours on the cluster. (or it could be the other way around, it's been a long time sense I looked at it)

    In candoo we show both sets of hours on seperate lines... In candoo we do not allow the user to change the hours due to legal and ethical reasons...


  2. #22
    So can the dealer add the real hours from the ecu back to the new guage on a 2006 Sea Doo? Thanks

  3. #23
    Quote Originally Posted by skip707 View Post
    So can the dealer add the real hours from the ecu back to the new guage on a 2006 Sea Doo? Thanks
    No, that would be illegal..

    You can not alter the hours or odometer on a vehicle.

    The hours on the cluster will not match the ecu anyways, they count two different things...

  4. +1 by:


  5. #24
    Xspook's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Space coast, FL (Brevard County)
    Posts
    1,419
    +1
    275
    How would this be possible?:

    Local ad on CL lists a 2016 RXPX 300.

    Seller states it has a rebuilt motor and the gauge shows 0 hours.

    No mention of a new gauge.

    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	00q0q_hnTKiQfpgAQ_600x450.jpg 
Views:	123 
Size:	33.9 KB 
ID:	456170  

  6. #25
    It can be cleared with the hacked buds..

    I've also seen them stop showing the hours after reflashing.

  7. +1 by:


  8. #26
    Click avatar for tech links/info K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    40,959
    +1
    1,944
    Quote Originally Posted by Xspook View Post
    ...

    Local ad on CL

    ... gauge shows 0 hours.

    No mention of a new gauge.

    ...
    Ask the seller?

  9. #27
    A new ECU or a reflash of the ECU will result in 0 hours showing on the cluster on the newer skis. Gauge shows ECU hours on newer models.

  10. #28
    DR2006RXP's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Earth
    Posts
    3,092
    +1
    215

    Possible to Reset Hours on seadoo??

    As mentioned by others cluster looks old and this type of cluster only shows the hrs in the ecu, so yes either A: someone changed the hrs in the ecu with hacked buds or B: it had a new ecu and they all come with 0hrs this the 0 on the cluster , only 2 options .

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Is the mfd suppose to reset itself on hours of use?
    By lagolake1 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-03-2010, 09:51 PM
  2. How to find hours on a ski
    By jeeprunnr in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 3
    Last Post: 08-13-2008, 09:03 PM
  3. close to 90 hours on my 15f should i adjust the valves?
    By wave15stx in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 03-04-2008, 04:12 PM
  4. Is there a way to view hours on a engineless ski?
    By Jolly Roger in forum Yamaha How To & FAQs
    Replies: 6
    Last Post: 08-14-2007, 08:40 AM
  5. reset hours on 2000 RX
    By downunder in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 08-10-2007, 11:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •