Search

Type: Posts; User: Viper Pilot

Search: Search took 0.00 seconds.

  1. View Post

    Thatís good to know. The kit I bought was claimed to be a used CDI that tested good but a new stator. Iíll hang on to the CDI and try and get some money back for what might be a junk chinese...
  2. Well, I reinstalled the original ignition system...

    Well, I reinstalled the original ignition system and the engine fired up in less than a second. It was almost like the thing had a modern fuel injection system on it. So much for the ignition...
  3. I saw that procedure, but figured that if I had...

    I saw that procedure, but figured that if I had spark then testing to see if the hall effect sensors were working didn't make sense. Spark = hall effect is operating, but maybe not at the right...
  4. Well, after sitting for a few hours with the...

    Well, after sitting for a few hours with the plugs out I still have nothing. I'll let it sit overnight and try again, but then I'm going to swap back to the original ignition system.

    Any chance...
  5. I'll give that a try. Currently have the plugs...

    I'll give that a try. Currently have the plugs pulled out to try and vent the engine as much as possible and I've spun it over for a while with the fuel valve turned to off. Maybe I'll get lucky,...
  6. Well, I'm at a complete loss as to what is going...

    Well, I'm at a complete loss as to what is going on. The MAG cylinder test resulted in a no fire for each plug wire while cranking for about 8 seconds and working the throttle and the choke. I...
  7. Thanks buddy. I'm aware of that procedure and...

    Thanks buddy. I'm aware of that procedure and it's on the list for tomorrow, but I'm not sure that's it. The black/blue and black/green wires were not reversed with the old ignition and it ran...
  8. Making progress, but still not a success story...

    Making progress, but still not a success story yet.

    I installed the new Gen 3 cdi, bolted everything up today including the new (to me) oil pump. I have great spark (blue/white) on all three...
  9. Well, I figured out what my oiling issue was. ...

    Well, I figured out what my oiling issue was. The oil pump seized, and seized hard. I only found out because it seized so hard that it loosened the flywheel nut and the flywheel disengaged from the...
  10. There was a slot machined into the crank and I...

    There was a slot machined into the crank and I made sure the pump drive was lined up. I don't think you could even bolt the pump down all the way without alignment. At least it didn't seem to me...
  11. Seems like I’m having an oil flow issue. I bled...

    Seems like I’m having an oil flow issue. I bled the main feed line from the tank to the oil pump and there are no air bubbles left in that line. However, I’m not seeing one drop of flow in any of...
  12. Of course. Still shaking the cobwebs out of my...

    Of course. Still shaking the cobwebs out of my head and trying to restore all of the knowledge I gained from this place two years ago. Excellent reminder. Thank you sir.
  13. Yeah, I agree. Something is obviously not right...

    Yeah, I agree. Something is obviously not right and needs to be rectified. Won't be doing anything risky until I get that Gen III ignition system installed. Hopefully I can get a few runs near...
  14. Well get this... I was doing some other...

    Well get this...

    I was doing some other tasks on the ski, primarily bleeding the oil and fuel lines, while waiting for my new ignition parts and was engaging the starter intermittently. Out of...
  15. Gotta own the mistake. Still my screw up. ...

    Gotta own the mistake. Still my screw up. Embarrassing.

    I'll update when I get the new ignition system installed. Should be here in a few days.
  16. Who knows if my stupidity caused the stator to...

    Who knows if my stupidity caused the stator to fail too? I need to run through all of the tests before I even think about selling it to someone. I'll do that later today, but in the interest of...
  17. Original. 4060 180.

    Original. 4060 180.
  18. SL900. Accidentally reversed polarity on the battery, now no spark. What did I break?

    Hi fellas,

    Been a while. Hope everyone is well. Long story short, the engine on our SL900 failed at the end of the 2019 season (burnt MAG piston) and I parked it. The virus came along, then our...
Results 1 to 18 of 18